Betta på extremsport

Många förknippar betting med fotboll och andra lagsporter som handlar om att förutse vem eller vilka som vinner. Bettingvärlden är dock mycket större än så, idag är det möjligt att satsa pengar på de flesta utövade sporterna, både på elitnivå och i lägre divisioner.

Spännande och utmanande

Till skillnad från klassiska sporter som går att betta på, exempelvis fotboll, hockey eller trav så är extremsporter ofta mer oförutsägbara. Att det sker olyckor är vanligt och mycket kan påverkas av rådande väderlek, dagsform och på om den tävlandes utrustning fungerar felfritt. Många extremsporter avgörs dessutom av domare som ger de tävlande poäng baserat på skicklighet. Ett exempel på detta är skid- och snowboardgrenen Big air där de tävlande får poäng baserat på hur svårt deras trick är. Alla dessa faktorer gör att det är svårare att förutse en vinnare än i fotboll, vilket i sin tur gör det mer utmanade att betta på extremsporter. Å andra sidan tillför bettingen ett nervkittlande moment när man tittar på sporten hemma i soffan, en känsla som kan förhöja upplevelsen av att se på extremsport.

Vill du ha ett lite säkrare kort kan du istället för att spela på de mest adrenalinfyllda sporterna betta på en rad olika kampsporter, som i sin tur också är extrema sporter. En av de mest omtalade och farligaste kampsporterna är MMA (Mixed martial arts). I denna gren är det ofta stort engagemang inom bettingvärlden att satsa på matcher där eliten möter varandra. En sådan match är det omtalade mötet mellan Floyd Mayweather och Conor McGregor förra året där till och med McGregor försökte betta på sig själv.