Prispengar både för de tävlande och hemma i soffan

I vintras hölls årets vinterupplaga av X-games som vanligt i Aspen, Colorado. Orten har stått som värd för X-games winter sedan 2002 och i år fick en kille från Kiruna möjligheten att tävla i den prestigefulla tävlingen.

Norrland och skoter går hand i hand

NSD skrev tidigare i år om en 23-årig kille från Kiruna som lyckades ta sig hela vägen från deNorrländska skogarna till extremsporternas himmelrike, X-games i Aspen. Det var i skoter-freestyle svensken lyckades platsa i årets upplaga av X-games. En imponerande prestation. Tyvärr räckte det inte för att nå en guldmedalj, däremot kom svensken på fjärde plats vilket var ett bättre resultat än hans tidigare resultat ett par år tidigare. Att komma från en stad i Norrland där skotersäsongen varar länge menar det svenska skoterproffset är en fördel då det ger bra förutsättningar. Snö är trotts allt en avgörande naturtillgång för att ens ha möjlighet att köra skoter. Det är ett drömliv.

Alla är vinnare

För vinnaren av någon av de grenar som hålls i X-games väntar inte enbart berömmelse och glädje. Placerar du topp 3 i en gren får du en medalj för respektive plats plus att det ligger prispengar i potten för de som placerat topp 10. Placerar du på första plats kan prissumman nå så högt som $10 000, medan den som placerat på tionde plats får omkring $1000. Är du sugen på att tjäna stora pengar kan alltså en karriär inom en extremsport vara något för dig. Känner du däremot hellre för att få en adrenalinkick hemifrån sittandes i soffan kan en idé vara att gambla på de olika grenarna. Satsar du dina pengar rätt finns det möjligheter att dra in stora vinster, samtidigt som du får uppleva adrenalin i samband med att idrottarna tävlar. Den lite enklare, men samtidigt väldigt roliga vägen att få hjärtat att pumpa för dig som inte har möjlighet att träna dig att bli elitidrottare idag.